Lun blekksprutsalat håndihåndihånd
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
20 stk
små blekksprut er uten hode3 fedd
hvitløk2 stk
sjalottløk1 dl
olivenolje1 stk
paprika100 g
kenya bønner100 g
shitake sopp1 dl
hvitvin1 stk
lime, saften1 neve
friske urterSlik gjør du det:
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og ha det i en panne sammen med olivenoljen og blekksprutene. La det frese i 1 minutt. Grovhakk paprikaen, kenyabønnene og soppen, og ha dem over i panna. La dette frese med i 1 minutt. Ha i hvitvinen, og la det frese i ytterligere 1 minutt. Smak til med lime, salt og pepper, og vend i friske urter før servering. Vinforslag: Vi er ved Middelhavet og bader i olje, hvitløk og urter. Dette er en rett som vil passe fint sammen med et stort antall tørre hvitviner, men for variasjonens skyld velger vi oss en knastørr rosé fra Provence.