Maos favoritt - Hong shao rou

Maos favoritt - Hong shao rou

Denne svinekjøttoppskriften er en typisk og populær Hunan-rett, spesielt på landsbygda. Retten var Mao Ze Dongs favoritt helt fra hans tidlige barndom i landsbyen Shaoshan.

Oppskrift av: Feng Xian Lin
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Middels sterkt krydret. Legg soppen i kaldt vann i 1 time. Skjær den så i biter. Skrell og knus hvitløken. Skjær ingefæren i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene i vekselvise skrå kutt. Vask og grovhakk korianderen. Kast røttene. Bland ut rismelet i 2 ss kaldt vann. Vask og rens kjøttet. Legg hele kjøttstykket i en gryte eller wok og hell på kaldt vann til vannet dekker kjøttet. Kok til kjøttet er 70 prosent gjennomkokt, ca 20 minutter. Ta kjøttet opp, men ta vare på kraften. Tørk kjøttoverflaten og pensle med en blanding av sukker og 2 ts soyasaus. La kjøttet ligge og kjølne i 15 minutter. Legg så kjøttet med svoren ned i woken og fyll på med solsikkeolje til oljen dekker svoren (3-4 dl). Stekes på svak varme i 10 minutter. Ta kjøttet opp og skjær i 2-3 cm terninger. Hell oljen av og vask woken. Hell 3 ss solsikkeolje tilbake i woken og varm opp til oljen freser. Legg i hvitløk, ingefær og salt og rør mens det brunes. Legg i kjøttet og rørestek i 5 minutter. Tilsett så 3 ts soyasaus, gulrøtter, hot bean-saus, eddik og 6 dl av kjøttkraften. Kokes i 15 minutter på middels varme under lokk. Rør av og til. Tilsett så sopp og rør om. Kok i 5 minutter. Tilsett mer kraft om nødvendig. Bland i rismelet under omrøring. Tilsett sesamolje, østerssaus og koriander. Server med kokt ris, grønnsaker og eventuelt andre retter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)

Kanskje disse også frister?