Panangkarri med kylling og peanøtter
Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1.5 ss
olje1.5 stk
rødløk3.5 dl
kokosmelk6 stk
kaffir limeblader0.75 dl
kokos krem1.5 ss
fiskesaus1.5 ss
limesaft3 ts
brunt sukker20 g
thaibasilikum1 stk
agurk i skiverSlik gjør du det:
Panang karripasta består stort sett av malte nøtter og stammer fra Malaysia. Den brukes også i thailandsk og indonesist matlaging. Bruk den med måte, for den kan være ganske sterk. 1. Varm oljen i en stor stekepanne eller wok og stek løk og karripastaen på middels varme i ca to minutter mens du rører. 2. Tilsett kylling og limeblad. Skru deretter ned varmen og la det koke i 15 minutter. Ta opp kyllingen med en hullsleiv og la sausen småkoke seg tykkere i 5 minutter. 3. Legg kyllingen tilbake i woken og tilsett kokoskrem, fiskesaus, limesaft og sukker. Kok det hele sammen i 5 minutter til. Rør i peanøtter, basilikum og ananasen like før servering. 4. Server sammen med agurkskiver i en skål ved siden av, kokt eller dampet ris og eventuellt chilisaus.