Pannestekt kjærestebiff med sprø poteter og sopp-purresaus
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 stk
indrefilet1 stk
løk1 stk
purre2 fedd
hvitløk100 g
fersk sopp1 dl
rødvin2 dl
fløte2 ss
smør2 ss
olivenolje350 g
poteterSlik gjør du det:
Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Vask potetene godt og del dem i to. Stek dem i panne med litt olje, salt og nykvernet pepper. Ha dem i en langpanne og bak dem i stekeovnen i ca. 20 minutter på 220 °C. Krydre biffene med salt og nykvernet pepper og stek dem i pannen med smør, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken og la dem hvile litt. Kutt løk, purre og sopp i grove biter og ha det i samme panne med fettet fra stekingen av biffene, og stek dette til det blir gyllent. Ha på rødvin og fløte sammen med biffene, og kok dette til fløten tykner. Smak til med salt og pepper og dryss over hakkede friske urter. Sett pannen fram på bordet og inviter til bords med god rødvin og masse stearinlys!