Quiche med luftig parmesanbunn
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Form og paiIngredienser
Bunn
0.5 dl
vann0.5 dl
olivenolje0.75 ts
salt2 ss
parmesan, nyrevet3 dl
hvetemelFyll
100 g
sopp2 fedd
hvitløk(kan sløyfes)2 stk
vårløk100 g
kokt skinke2 stk
egg1 dl
melk2 dl
ost, revet4 stk
tomatSlik gjør du det:
Bland sammen varmt vann og olje til "fingervarmt", løs opp gjær (tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet). Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min. Smør en paiform, 24/26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn ved 200 ºC på nederste rille i ca 10 min. Del sopp i båter/skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger. Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten. Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten. Stek videre ved 200 ºC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over de siste 15-20 min. Server med en grønn salat.