Reinsdyrfilet med sopp- og rømmesaus med tyttebær
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Indrefiletene bør helstekes. Ytrefileten kan skjæres i skiver og stekes som biffer eller helstekes . Smelt smør i stekepannen, la smøret slutte å bruse før kjøttet legges i. Brun raskt rundt på alle kanter. Dryss på salt og pepper. Senk temperaturen og la indrefiletene, biffene steke 2-4 min. Ta dem opp og la dem hvile mens sausen lages. Hel ytrefilet brunes i varm panne , legg i et ildfast fat og sett i varm stekeovn ved 175 ºC i 6-8 min (avhengig av tykkelse). La kjøttet hvile like lenge som det er stekt før det skjæres opp. Finhakk løk og skjær sopp i biter og stek i pannen. Tilsett rømme og kok opp. La trekke i 4-5 min. Smak til med salt, pepper og rørte tyttebær. Server med poteter (kokte, stekte eller bakte) og rosenkål.