Reinsdyrflatbiff med kokt bog, sopp og pepperkremsaus
Oppskrift av: Kristoffer Hovland
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
flatbiff1 ss
smør, usaltetKokt bog
400 g
bogkjøtt i terninger3 stk
finhakket sjalottløk1 dl
champignon0.5 dl
gressløk2 ss
smørPepperkremsaus
1 ss
rømme1.5 dl
fløte0.5 dl
portvin1 ts
hakket chili1 stk
finhakket sjalottløkSyrlige rotgrønnsaker
1 stk
gulrot1 stk
persille eller pastinakk1 stk
pære1 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Flatbiffen brunes godt i panne. Ha i smør til slutt. Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i 3 perioder på ca 4 minutter. La kjøttet hvile mellom hver gang i ovn. Kokt bog: Vend kjøttet i litt olivenolje og sett det i forvarmet ovn på 225 grader. Stekes i ca 15 minutter. Kok deretter kjøttet i kraft og sjalottløk i 45 minutter. Stek soppen i litt smør og ha den i gryta sammen med linser. Ha i gressløk, løpstikke og smør helt til slutt. Smak til med salt. Pepperkremsaus: Fres chili, sjarlottløk og steinsopp. Kok ut panna med portvin. Slå over kraft, rømme og fløte. Kok inn til det halve. Sil sausen og ha i knust svart pepper. Smak til med salt. Syrlige rotgrønnsaker: Skrell gulrot og pastinakk. Deles opp i staver og forvelles. Kutt pære så det blir en del til hver. Ha på balsamico og olivenolje. Bakes i forvarmet ovn på 225 grader i ca 5 minutter. Smak til med salt.