Reinsdyrflatbiff med kokt bog, sopp og pepperkremsaus

Reinsdyrflatbiff med kokt bog, sopp og pepperkremsaus

Oppskrift av: Kristoffer Hovland
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Flatbiffen brunes godt i panne. Ha i smør til slutt. Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i 3 perioder på ca 4 minutter. La kjøttet hvile mellom hver gang i ovn. Kokt bog: Vend kjøttet i litt olivenolje og sett det i forvarmet ovn på 225 grader. Stekes i ca 15 minutter. Kok deretter kjøttet i kraft og sjalottløk i 45 minutter. Stek soppen i litt smør og ha den i gryta sammen med linser. Ha i gressløk, løpstikke og smør helt til slutt. Smak til med salt. Pepperkremsaus: Fres chili, sjarlottløk og steinsopp. Kok ut panna med portvin. Slå over kraft, rømme og fløte. Kok inn til det halve. Sil sausen og ha i knust svart pepper. Smak til med salt. Syrlige rotgrønnsaker: Skrell gulrot og pastinakk. Deles opp i staver og forvelles. Kutt pære så det blir en del til hver. Ha på balsamico og olivenolje. Bakes i forvarmet ovn på 225 grader i ca 5 minutter. Smak til med salt.

Kanskje disse også frister?