Saltbakt ørret

Saltbakt ørret

Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Med en ørret på denne størrelsen rekker oppskriften til 6 personer. Rens fisken i buken og tørk godt av den. Krydre med salt og pepper og fyll buken med friske urter og hakket sjalottløk. Dekk bunnen på en ildfast form med grovt salt og legg fisken på toppen. Dekk så resten av fisken med et 3 cm tykt lag med grovt salt og pakk det godt sammen. Sett formen i ovnen på 250 C i 25 min. Ta formen ut av ovnen og knekk av toppen på saltskorpen og server formen hel så fisken synes. Start med å ta av den øverste fileten. Kutt auberginene på langs og grill dem i en grillpanne ca 2 min på hver side. Rist pinjekjernene på pannen. Legg auberginer og pinjekjerner på et fat og dryss over vårløk, parmesan, litt urter, olje og litt saft og skall av lime. Server ved siden av ørreten, gjerne med litt bakte mandelpoteter ved siden av.

Kanskje disse også frister?