Terrin med vilt
En luksuriøs viltterrine til deg og dine venner.
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
kvernetreinsdyrkjøtt2 stk
sjalottløk1 ss
smør1 stk
egg0.5 dl
cognac1 knivsodd
kajennepepper5 stk
knusteinebær1.5 ts
salt0.5 ts
pepper10 stk
aprikoser, tørkede200 g
svinefiletSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 1,5 timer. Bland alle ingrediensene unntatt svinefilet og aprikoser. La farsen trekke i kjøleskap i ca. 1 time. Renskjær svinefileten for sener og hinner og brun den i smør. Strimle aprikosene. Fyll halvparten av farsen i godt smurt form, legg på aprikoser og svinefilet og dekk med resten av farsen. Dunk formen mot benken slik at det ikke blir luftblærer i den ferdige terrinen. Stek terrinen til den er fast. Avkjøl den i formen under lett press. Server terrinen med rognebærgelé og brød.