Urtebakt ørret servert med linser og tomater
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
ørretfilet uten skinnUrtesaus
20 g
pinjekjerner2 fedd
hvitløk1 dl
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeGrønne linser
1 stk
løk1 ss
olje3 dl
vann eller kraft3 stk
flådd tomatSlik gjør du det:
Begynne med å lage urtesaus. Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha dem i en foodprocessor sammen med urter og parmesan. Tilsett olje i en tynn stråle og kjør sammen til alt er finhakket. Smak til med salt og pepper. Legg ørretfileten i et ildfast fat. Smør over ca halvparten av urtesausen. Resten av sausen serveres ved siden av. La fisken stå og trekke smak i 20-30 min. varm stekeovnen til 200 °C. Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser og vann eller kraft. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til de er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper, hakket flådd tomat (uten kjerner) og finhakkede urter. Sett fatet med fisken i varm stekeovn og stek i 15-20 min til ørreten så vidt er gjennomstekt.