Biff i snøre servert med aioli
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
poteter2 stk
gulrot8 stk
liten løk4 skiver
sellerirot1 stk
persillerotAioli med poteter
2 stk
eggeplomme1 ts
dijonsennep2 fedd
hvitløk2 stk
spansk ansjos1 ss
kapers1.5 dl
olivenolje2 ss
vann, lunkentSlik gjør du det:
En smakfull variant av fondue. Fondue-gryte kan gjerne brukes og kjøttet "kokes" ved bordet. Skjær fileten opp i biffer. Bind bomullstråd/hyssing rundt hver av biffene. La kjøttet ligge fremme på benken til temperering før det legges i gryten. Rens og del grønnsakene opp i litt store biter. Kok opp kraften i en vid gryte og la grønnsakene trekke til dem er nesten møre .Smak til kraften med vin, salt og pepper. Kok opp kraften på nytt, legg biffene opp i den kokende kraften og la trekke (ved ca 80°C ) i 6-8 min. Dryss over persille eller timian ved servering. Server retten i dype tallerkener med rikelig med kraft, grønnsaker, aioli og ev. kokte poteter. Grovt brød kan dyppes i kraften ved servering. Aioli med poteter Ha alt unntatt olje, salt og pepper i en arbeidsbolle og kjør sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe med olje i en tynn stråle vekselvis med lunkent vann.Ikke kjør for lenge, da vil potetene gjøre aioli seig. Smak til med salt og pepper. Tips: Ferdig majones kan smakes til med sitronsaft, olje og finhakket hvitløk. Har du kraft til overs? "Restemiddag": Lapskaus: Kok opp kraften og tilsett rikelig med poteter og grønnsaker i terninger og ev litt med kjøtt. Kok til grønnsakene er møre og potetene har begynt å jevne kraften. Smak til med salt, pepper og litt timian. Server med flatbrød.