Gryte med svin, grønnsaker og urtedressing
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
persillerot12 stk
liten gulrot/minigulrot1 stk
squash8 stk
minimais1 stk
fennikel2 ss
soyasaus2 ts
worchestershiresaus0.5 dl
kaldpresset raps oljeUrtedressing:
1 potte
basilikum, frisk50 g
pinjekjerner4 fedd
hvitløk3 dl
olivenolje25 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Begynn med urtedressing. Ha basilikumblader, ristede pinjekerner (stekes lett i panne uten smør) og hvitløk i en hurtigmikser. Kjør sammen og spe med olje. Tilsett revet parmesan. Smak ev til med litt salt og pepper. Oppbevar i en tett beholder. Skjær kjøttet i terninger eller strimler. Rens og del grønnsakene i staver. Stek kjøttet i olje og krydre med salt og pepper. Stek små porsjoner av kjøttet slik at det får en fin stekeskorpe. Ha kjøttet over i en ildfast form. Kok pannen ut med hvitvin, soyasaus og worcestershiresaus og hell over kjøttet. Sett formen i varm stekeovn ved 180 ºC i ca 15 min for mørt kjøtt. Kjøtt fra forpart(bog) trenger lengre tid 20-30 min. Stek grønnsakene og tilsett i formen når det gjenstår 10-15 min av steketiden. Bland inn olje og server med ris eller råstekte poteter og pesto. (Noen ss pesto vendes lett inn i kjøtt og grønnsaker før servering. Resten av urtedressingen servers ved siden av.)