Harald Osas langtidsstekt reinsdyrbiff med sopp- og soyasaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Soppsaus
200 g
sopp1 ss
smør2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk2 ss
soyasaus3 dl
kremfløte1 ss
finhakket persilleSlik gjør du det:
Temperer kjøttet et par timer før steking. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i varm panne, i olje. Legg over i et ildfast fat, legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 80 ºC. Bruk et steketermometer og stek til kjerne temperatur på 55 ºC. Ta ut. Dett kan gjøres i god tid før middag. Varm i stekeovn ved 200 ºC ca 10 min, rett før servering. Skjær i tynne skiver rett før servering. Soppsaus Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Tilsett soyasaus og spe med fløte. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering.