Helstekt kylling
Oppskrift av: Trond Moi
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
1 stk
hel fersk kylling4 ss
smør3 fedd
hvitløk2 stk
gulrot1 stk
purre1 stk
fennikel4 stk
sjalottløk1 bt
bladpersille1 bt
timian1 ss
spisskum, malt1 ss
paprikapulver1 stk
chiliBønnesalat:
1 bokser
røde bønner1 stk
rødløk2 stk
klasetomat2 ss
hakket persille1 bt
vårløk0.5 dl
balsamicoeddik0.5 dl
olivenolje, extra virginSlik gjør du det:
Finhakk gulrot, fennikel, purre, hvitløk, sjalottløk og chili, og bland det godt sammen Legg kyllingen i en ildfast form og gni den inn med smør. Dryss over paprika og spisskum-krydderet. Gi kyllingen et snitt over det midterste lårleddet så den blir raskere stekt her Klapp de finhakkede grønnsakene på kyllingen og stek den i ovn på 200 ºC i ca 45-50min. La den hvile litt og del den pent opp og server med en deilig salat. Bønnesalat: Finhakk rødløk, tomater, persille og vårløk. Bland dette sammen med bønnene. Hell over Balsamico eddik og extra virgin olje. Smak til med salt og pepper.