Hønsefrikassé med grønnsaker og urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
høne1.5 ts
salt1 stk
laurbærblad3 stk
gulrot2 stk
persillerot1 stk
blomkål1 stk
purre12 stk
sukkererterSaus
6 dl
kraft3 ss
smør, mykt4 ss
hvetemel1 dl
matfløte2 ss
sitronsaft0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Del opptint høne i to og legg i en kjele med kokende vann. Kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt, pepper og laurbærblad og la kjøttet trekke ved 80°C i ca 1 1/2 time. Frossen høns bør få trekke ca 2 1/2 time. Rens grønnsakene og del i mindre biter og la dem koke med kjøttet de siste 10 min. Blomkål, purre og sukkererter trenger kortere trekketid enn gulrøtter og persillerot. Grønnsakene kokes knapt møre. Sausen lages i en egen gryte. Sil opp angitt mengde kraft. Rør sammen mykt smør og hvetemel og visp denne blandingen inn i den kokende kraften. Tilsett matfløte, kok opp og la sausen trekke 8-10 min. Smak til med sitronsaft, sukker, salt, pepper og urtegrønt. Ta opp hønene, rens og del i serveringsstykker. Hell den varme sausen over kjøtt og grønnsaker ved servering.