Brokkoli

Brokkoli

Foto: Marek Mnich/Crestock

Når du kjøper brokkoli, skal du se etter faste og friske eksemplarer med grønne topper. Dersom brokkolien er gul i toppen, er blomstene i ferd med å springe ut og den er overmoden. Brokkolien skal ha kompakte topper bestående av mange små klaser med jevn mørk grønn farge. Brokkoli har en frisk aroma med en fast stilk.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

3.2 g (58 %)

Fett

0.3 g (5 %)

Karbohydrat

2 g (36 %)

Alle næringsstoffer

Vann

90 g

Kilojoule

122 kJ

Kilokalorier

29 kcal

Protein

3.2 g

Fett

0.3 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

2 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

2 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

360 µg

Vitamin A

30 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.5 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.09 mg

Niacin

0.6 mg

Vitamin B6

0.06 mg

Folat

68 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

67 mg

Kalsium

47 mg

Jern

0.6 mg

Natrium

11 mg

Kalium

416 mg

Magnesium

23 mg

Sink

0.4 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.05 mg

Fosfor

72 mg

Vi har 72 oppskrifter med Brokkoli