Kalvemedaljonger
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kalv, indrefiletGlaserte mandler:
Linsesaus:
1 stk
løk0.25 stk
purre1 stk
gulrot1 dl
rødvinseddik2 dl
rødvin1 ss
timian1.5 l
kalvekraft3 ss
tørkede linser1 stk
grapefrukt50 g
smør, usaltetSlik gjør du det:
Fjern alle sener og hinner fra kjøttet og skjær ut i medaljonger på ca 100 g. Lag en lomme i midten og legg i en aprikos og litt frisk estragon. Brun medaljongene raskt i pannen og stek dem ferdig i ovn 180º C i ca 12-15 min. Glaserte mandler: Brun mandlene i olje. Hell over litt honning og appelsinsaft og la det koke til det er jevnt og har lagt seg rundt mandlene. Linsesaus: Rens grønnsakene og fres dem i olje. Tilsett eddiken og kok inn. Hell på rødvinen og kok inn til det halve. Tilsett timian. Hell på kalvekraften og kok inn til det halve. Sil sausen og hell linsene i sammen med saften fra en grapefrukt. Kok til sausen får en god smak. Blank med smør og tilsett frisk hakket estragon.