Paella med makrell
Christopher Sjuve
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
800 g
makrellfilet100 g
reker1 dl
olje4 stk
frisk tomat100 g
aspargesbønner2 dl
erter, frosne1 stk
løk1 bokser
hermetiske paprika frukter250 g
ris, ukokt1 fedd
hvitløk0.5 ts
støtt safran/gurkemeie1 stk
chiliSlik gjør du det:
Knus hvitløk og safran i en morter sammen med 2 ss vann per hvitløksfedd. Hakk løken, chilien og tomatene. Bruk en lav vid gryte eller det du har som passer best. Surr løken i olje til den er blank. Ha i hvitløk/safran blandingen, de knuste tomatene, chilien og fiskebuljong/kraft. Smak til med salt og pepper, det skal være kraftig smak, risen vil dempe smaken. Ha i risen og kok opp og ha så i aspargesbønner, paprika og fisken som er skåret i skiver eller litt store biter. La trekke i 5 minutter, legg på lokk og sett så gryten i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter. Ha i rekene og blåskjellene og la de bli varme. Når en paella er ferdig skal risen være kokt uten å være grøtete, og retten skal være saftig, men uten for mye væske. Vurder væskemengden i forhold til den risen du bruker. Strø finhakket persille over og ev. litt presset sitron. Sitron kan også presses over av hver enkelt ved servering.