Rådyr wallenberg
En klassisk svensk wallenberger blir laget av finmalt kalvefarse. Denne varianten er med rådyrfarse og enebær.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Wallenbergere:
1 krm
malte einebær1 krm
hvit pepper1.5 ts
salt1 stk
eggehvite2 dl
kremfløteErter:
1 dl
erter1 ss
hakket sjalottløkSlik gjør du det:
Miks farse, krydder og eggehvite i en hurtigmikser i 1 minutt. Tilsett fløten i en tynn stråle litt etter litt med mikseren går. Sørg på forhånd for at både farsen og fløten er godt kalde. Form farsen til en burger pr. person. Paner i strøkavring eller brødrasp, og stek i stekepanne med smør på middels varme, i 1,5 minutt på hver side. Varm ertene raskt opp i litt vann sammen med løk, persille og salt. Hell av kokevannet. Server wallenbergerne med potetmos, tyttebær, erteblandingen og brunet smør.