Skinnstekt laks med salsa verde
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
laksefilet med skinn300 g
assortert sopp1 stk
rødløk, i tynne biterSalsa Verde
0.5 bt
bladpersille4 fedd
hvitløk1 ss
kapers2 stk
sardin eller ansjos2 dl
olivenoljePolenta
1 dl
polentagryn4 dl
kyllingbuljong0.5 ts
salt100 g
smør50 g
parmesan, nyrevet0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse. Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele. Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte. Tilsett Parmesanost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper. Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm. Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse. Skrap laksefileten fri for skjell og del den i porsjonsstykker. Dryss over salt og pepper. Stek laksen på middels varme med skinnsiden ned i ca. 4 minutter. Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp. Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper. Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun. Server laksen med polenta og Salsa Verde.