Skinnstekt uer med riskaker

Skinnstekt uer med riskaker

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Riskakene: La safrantrådene trekke i hvitvinen. Surr løk og ris i olivenolje til alt er godt blandet og løken myk. Tilsett hvitvinen med safrantrådene og la det koke nesten inn. Tilsett grønnsakkraften, litt om gangen. Kok inn og fortsett å tilsette væske til risen er mør, men fortsatt har tyggemotstand. Rist pinjekjernene på tørr panne og ha dem i risen sammen med soltørkede tomater og Parmesanost. Smak til med salt og pepper. Nå er risottoen ferdig og kan brukes som tilbehør. Eller la risottoen avkjøle litt. Form runde litt flate kaker, vend dem i hvetemel og stek dem raskt i varm olje. Stek uerfiletene i smør eller olje og dryss med salt og pepper. Skjær fennikelen i tynne båter og del de andre grønnsaker i passende biter. Kok grønnsakene i lettsaltet vann, pass på at de fortsatt har tyggemotstand. Appelsinsmørsaus: Kok fiskekraft, sennep og appelsinjuice inn til det halve. Pisk inn smør. Smak til med salt, pepper, sitron og kajenne.

Kanskje disse også frister?