Sopprisotto
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
350 g
risottoris0.5 dl
olivenolje1 gl
hvitvin, tørr1 stk
løk1 stk
stangselleri1 stk
gulrot1 fedd
hvitløk50 g
smør2 dl
fløteSlik gjør du det:
Stek sopp i olje/smør sammen med finhakket løk. Tilsett stilkselleri og gulrot i små terninger og finhakket hvitløk. Stek til grønnsakene er møre og soppvæsken har kokt inn. Surr risen i litt olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett hvitvin og kok inn, spe med kraften i små porsjoner og la kraften koke inn mellom hver speeing. Rør godt slik at risen ikke legger seg ved i bunnen. Fortsett til all kraften er brukt opp. Det vil ta ca 20 min. Tilsett fløte og soppblandingen. Smak til med salt og pepper. Trekk kasserollen vekk fra platen. Tilsett litt smør og rikelig med revet parmesan. Vend lett om og la alt trekke ca 2 min før servering. Oppskrift: Klaus Hagerup og Bibbi Børresen fra kokeboka "Svarte haner og ville griser".