Thaikokossuppe med fisk og salat
En frisk, god og varmende thaisuppe. Den tar ca. 45 minutter å lage, men vanskelig er den ikke. Lag eventuelt en stor porsjon og frys ned litt til senere bruk.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
paprika, rød1 stk
agurk1 stk
Hakket sitrongress1 stk
skall av lime1 stk
lime, saften5 dl
kokosmelk4 dl
grønnsaksbuljong300 g
seifiletSalat
1 stk
papaya1 pk
sukkererter1 stk
chili, rød0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Rens og skjær paprika og agurk i terninger og kok sammen med ingefær, sitrongress eller sitronsaft, chilipulver, limeskall og -saft i kokosmelk og grønnsakskraft i ca. 20 minutter. Mos suppen i foodprosessor eller med stavmikser.
Lag salaten. Rens og skjær papaya i små terninger, strimle sukkerertene. Rens og finhakk chilien. Strimle basilikumbladene. Bland alt og dryss salt over. Skjær fisken i pene skiver og stek dem, gjerne i grillpanne, til de er akkurat gjennomstekte, cirka 2 minutter på hver side. Dryss på en anelse salt.
Fordel suppen i dype tallerkener, legg fisk og salat på toppen. Pynt med thai-basilikum eller koriander.
Tips!
Denne suppen kan også lages med kylling i stedet for fisk.