Helt vilt gryte
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
GryterettIngredienser
8 porsjoner
0.5 l
kraftig rødvin1.5 kg
elg (eller annet viltkjøtt)5 stk
sjalottløk1 ss
einebær1 kvast
pors (eller rosmarin)3 ss
smør0.25 stk
sellerirot50 g
brunost1 stk
purre0.5 l
vann3 dl
seterrømmeSlik gjør du det:
Start med å kutte kjøttet i grove terninger. Brun kjøtt med smør i en stekepanne og flytt over i en gryte etterhvert som det blir ferdig. Fortsett med å steke opp grovhakket sjalottløk, sopp, purreløk og sellerirot i stekepannen og ha dette over i gryten. Kok ut stekepannen med en god skvett rødvin og ha dette over i gryten. Ha resten av rødvinen i gryten. Fyll på med vann, knuste einebær og grovhakkede urter. La det hele koke i 15-20 min på svak varme. Ha i rømmen og brunosten, rør godt rundt og gi det et oppkok. Ha på tyttebær like før servering.