Kalveragout

Kalveragout

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del kjøttet i serveringsbiter og legg i kokende vann eller kraft. Kok opp og skum. Tilsett gulrot, løk og purre i litt store biter, kvist frisk persille og timian. (Skal kun gi smak til kraften). Kok opp og la trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time. Smelt smør til sausen, rør inn hvetemel og spe med varm kraft, kok opp og la trekke i 15-20 min uten lokk. Trekk kasserollen vekk fra platen og jevn med eggeplommer rørt ut i litt fløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen bør ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt. Grønnsakene renses og deles i mindre biter og kokes knapt møre i litt av kalvekraften. Anrett kjøtt og grønnsaker på er serveringsfat, hell over saus og dryss over finhakket persille. Server med nykokte poteter.

Kanskje disse også frister?