Svinaktig god risotto
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
nakkekotelett4 stk
sjalottløk150 g
risottoris2 ss
smør0.5 gl
tørket sopp til kraft50 g
parmesan, nyrevet1 stk
lime0.5 pk
ruccola2 stk
italiensk klase tomatSlik gjør du det:
Finskjær kotelettene og kutt dem i 1 cm tykke strimler. Grovhakk sjalottløk. Fres alt dette sammen med smør i en dyp panne på full styrke til det blir brunt. Ha på litt salt og pepper. Ha på ris og rør godt inn Lag kraft ved å blande sopp i lunkent vann. La stå i ca 3 min. Hell så kraften (ca halvparten) over kjøttet og la alt småkoke i ca 15 min på svak varme. Tilsett litt rødvin hvis ønskelig. Rasp litt parmesan ost over. Kutt tomater i terninger og finsnitt vårløken. Kok opp litt lettmelk i en kjele mens du pisker kraftig. Legg litt melkeskum rundt risottoen når den skal serveres. Dryss over tomat, vårløk og ruccula. Krydre med nykvernet pepper. Sprinkle med olivenolje. Dryss over revet parmesan. Drypp limesaft over og pynt med litt basilikum til slutt.