Røkt lammelår med byggryn, rotgrønnsaker og persillesaus

Røkt lammelår med byggryn, rotgrønnsaker og persillesaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg byggryn i bløt natten over. Hell av bløtevannet og legg byggryn i bunnen av et ildfast fat, passende til lammelåret. Hell over vann/ kraft til det står kant i kant med byggrynene. Legg det røkte lammelåret over. Stikk inn et steketermometer. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Sett i varm stekeovn 150 ºC og stek i 3-4 timer, til steketermometeret viser 72 ºC. La lammelåret hvile i 20 -30 min før oppskjæring. Rens og del rotgrønnsakene i biter og kok møre i lettsaltet vann tilsatt smør. Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med grønnsakskraft og fløte og kok i 10-15 min uten lokk. Rør om en gang i mellom. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og pepper. Vend de kokte byggrynene fra leirgryten lett inn i grønnsakene og anrett skiver av lammelår på en seng av byggryn, rotgrønnsaker og persillesaus. Server med kokte poteter.

Kanskje disse også frister?